torsdag 3 september 2009

I did IT my way


Äntligen! Många är vi lärare i Sverige som har kämpat i motvind, men med stark övertygelse om att IT är här för att revolutionera begreppet skola. Nu verkar det som vi får stöd uppifrån också. Läste
IT-Mamman idag och hon skriver: "Skolverket har på regeringens uppdrag tagit reda på hur det ser ut när det gäller IT-användningen inom förskola, skola och vuxenutbildning. Utifrån detta har de nu kommit med förslag på vilka insatser som bör göras inom området. För det behöver göras en hel del. Skolverket bedömer nämligen att informationsteknikens möjligheter bör utnyttjas mer effektivt." Allt finns i en rapport på skolverkets hemsida.
Varför videon ovanför? Jo för att Robbie Williams sjunger: I did IT my way. Enligt hörsägen ska en av hans visioner varit att någon gång sjunga på Royal Albert Hall. Visioner är inte omöjliga att nå. I did IT my way, är en del av min vision att alla elever och lärare ser IT som världens mest optimala lärobok. Ett skapande instrument som aldrig haft något motstycke. Vill du se, höra eller göra? Vilken lärobok eller lärare kan ensam leva upp till det?

Inga kommentarer: